'the making of'

 

Wat is er leuker dan een kijkje achter de schermen te nemen. Zo ook bij Ma Petite. Voordat een beeld is zoals je hem ziet, gaat er heel wat werk aan vooraf. Zo ook voor twee beelden die in het boek staan geldt dit. Het beeld wat op pagina 113 te zien is in Ma Petite is met veel kunst en vliegwerk geschoten. Met klemmetjes, blokjes hout, tape en vloeipapier is het hele decor opgebouwd. Niets is met photoshop in elkaar geplakt. Alles is zoals het in werkelijkheid was. Het gele Eendje balanceerde op een paar houten blokjes en ik moest het zo schieten dat je die blokjes dus niet zou gaan zien. Met het beeld van pagina 29 heb ik ook aardig wat te stellen gehad. De paarden had ik gekocht op een brocante markt in Lille en later geel gespoten. Ik heb een paar dagen last van hoofdpijn gehad want ik dacht dat ik dat wel even gewoon binnen kon geel spuiten. Niet handig dus. Maar het resultaat is zoals ik het mij had voorgesteld. Het was de vergiftiging waard! De verflucht heeft nog zeker een week in mijn huis gehangen! Hierbij wat beelden van de making of en de uiteindelijk geworden beelden.

Preparatie met ducktape, houten blokjes, snijplankje, vloeipapier, lampenstandaard en platte kwastjes.

Preparatie met ducktape, houten blokjes, snijplankje, vloeipapier, lampenstandaard en platte kwastjes.

Het geel spuiten van de paarden in een kartonnen doos, hier nog met een afgebroken onderkantje. 

Het geel spuiten van de paarden in een kartonnen doos, hier nog met een afgebroken onderkantje.